sunnuntai 27. tammikuuta 2013

24.1. Helsinki - Lahti - Pietari


Ylös puoli seitsemän maissa, kahvit koneeseen ja kohti helsingin rautatieasemaa. Otettiin porukalla ryhmälippu lahdesta. Ensimmäinen lahden rautatieasemalla vastaan tullut oli viime syksyn routella mukana ollut Koskelan Aarne ja ihmettelinkin, että oliko Aarnekin lähdössä reissuun? Oli kuulemma vaan tullut katselemaan aikatauluja viikon päästä pidettäville MP -messuille.

Lahti, ukot ja Allegro
Tullipapereiden täyttä. Arto nayttää mallia


Asemaravintolassa tavattiin sitten koko porukka. Matkassa mukana olivat isä- ja poika Vexi ja Henry Soininen lahelasta, Jussi Raivonen janakkalasta, Jani Ahlberg, Tomi Keto-Tokoi, sekä Arto Ahokas kaikki kolme Lahdesta. Astuminen Allegroon ja junalla kohti pietaria. Firman toinen edustaja Peter tulisi illalla lentokoneella perässä.
Tomin ja Vexin romattinen illallishetki


Matka pietariin sujui leppoisasti tulopapereita täytellessä ja passeja näytellessä. Allegro on vaivaton tapa mennä venäjälle. Ei tarvitse seisoskella passijonoissa, kun tarkastukset tehdään junassa istuskellessa. Pietariin saavuttiin aikataulun mukaisesti paikallista aikaa yhden jälkeen. Minä, Jussi ja Arto otettiin taksi suoraan Olympia puiston Sokos -hotellille, loppuporukka paikallisen HD -liikkeen kautta. Otin pienet nokoset hotellilla ja puoli seskan jälkeen nautittiin illallinen. Enne illalista Peter soitti ja sanoi, että lennot pietariin oli peruttu. Finnairin vaihtuneella konetyypillä ei ollut laskeutumislupaa, joten Peterin reissu oli siltä osin suoritettu, näin venäjällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti